startmotor

Alle informatie omtrent de Lupo & Arosa op technisch grondvlak

Moderators: DaveyK, red lupo, Coleta, MeerArosa, H A N S

startmotor

Berichtdoor Herra » 12 jun 2017 19:23:05

Mijn Arosa 1.0 van 1998 start helaas steeds vaker niet
Alles wat stroom vraagt doet het dan wel, maar de startmotor maakt geen geluid.
Na één of meer keer opnieuw starten, slaat hij gewoon aan.
Ik denk aan een slecht contact of een defecte startmotor.
Alleen zie ik de startmotor zelf nergens zitten. Ik weet hoe het ding er uit ziet, want er ligt al een reserve-exemplaar klaar.
Volgens mij moet hij aan de accu-zijde zitten, dus aan de linkerkant (vanuit de bestuurder gezien).
Kan iemand mij aangeven waar ik hem precies kan vinden? (en hoe ik hem het beste kan uit/inbouwen)
Alvast bedankt!
Herra
Nieuw lid
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 23 dec 2016 20:33:19

Re: startmotor

Berichtdoor Johan 3L » 13 jun 2017 12:57:48

is het niet simpel een kwestie van de dikke kabels (van de accu) volgen?
Avatar gebruiker
Johan 3L
Freak
 
Berichten: 560
Geregistreerd: 4 mei 2013 19:17:11
Woonplaats: Noord-Brabant

Re: startmotor

Berichtdoor jerrold » 13 jun 2017 19:29:06

Startmotor zit onder je inlaatspruitstuk.
jerrold
Newbee stage 2
 
Berichten: 50
Geregistreerd: 21 jan 2015 16:54:02

Re: startmotor

Berichtdoor Herra » 13 jun 2017 19:39:59

Accu weg gehaald, plaat eronder ook.
Toen de kabels gevolgd, en ja ... midden achter de motor zit de startmotor.
Verschrikkelijk moeilijk te bereiken.
Ik heb nu het luchtfilterhuis verwijderd, zodat ik "maximaal" zicht en bewegingsruimte heb.
Nu kom ik net bij de bevestigingsbouten, maar of ik er goed met een sleutel bij kan?
Van onder is er zo te zien nog slechter bij te komen.
Morgen maar eens op steunen plaatsen en hopen dat het van onder beter kan.
Of heeft iemand een tip?
Herra
Nieuw lid
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 23 dec 2016 20:33:19

Re: startmotor

Berichtdoor Herra » 13 jun 2017 19:42:14

Gevonden!
Maar wat moeilijk te bereiken. Ik heb nu luchtfilterhuis en accu verwijderd.
Is er iemand met ervaring die de handigste werkwijze weet?
Herra
Nieuw lid
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 23 dec 2016 20:33:19

Re: startmotor

Berichtdoor Herra » 14 jun 2017 11:47:12

Met veel moeite onder en boven de motor gewerkt. De startmotor is inmiddels vervangen door een gereviseerde.
Alleen is het probleem niet opgelost.
Nog maar eens goed nadenken.
Herra
Nieuw lid
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 23 dec 2016 20:33:19

Re: startmotor

Berichtdoor emielvanputten » 14 jun 2017 11:55:05

Massa punten?
(Google chrome heeft de spelling gecontroleerd, spellings klachten gaarne melden bij Google.nl)
(Voor fouten in de grammatica gaarne mijn ouders en scholen aanschrijven)

ex-eigenaar van een Lupo 1.0 uit 01-2000 Kleur: Tornadorood LY3D
ex-eigenaar van een Lupo 5L 1.4 FSI uit 04-2004 Kleur: Blau-Antrazit Pearl LC7V
eigenaar van een Lupo 1.2TDI 3L uit 07-2004 Kleur: Revenna blauw pearl LC5J

Afbeelding
Avatar gebruiker
emielvanputten
Opper spammer
 
Berichten: 1931
Geregistreerd: 16 apr 2007 15:33:31
Woonplaats: Purmerend

Re: startmotor

Berichtdoor Herra » 22 jun 2017 06:11:34

De massapunten zijn goed. Maar de voeding niet.
Mogelijk een draadbreuk ergens.
Dus veel gezoek, gemeet e.d.
Zonder schema wel lastig.
Herra
Nieuw lid
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 23 dec 2016 20:33:19

Re: startmotor

Berichtdoor Herra » 7 jul 2017 11:30:40

Al met al bleek er een ander contactslot nodig. Daarna startte hij goed, maar sloeg ook direct weer af. Moest deze bij de VW ingeleerd worden. Ei delijk klaar.
Maar goed dat we de wagen al die tijd niet nodig hadden.
Allemaal bedankt voor de tips ....... (:
Herra
Nieuw lid
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 23 dec 2016 20:33:19


Keer terug naar Techniek & Onderhoud

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 10 gasten