1.4 mpi AKK stationair problemen

Alle informatie omtrent de Lupo & Arosa op technisch grondvlak

Moderators: DaveyK, red lupo, Coleta, MeerArosa, H A N S

1.4 mpi AKK stationair problemen

Berichtdoor firewalker25 » 17 apr 2017 19:51:36

Beste forumvrienden,

Ik heb last van de volgende symptomen;

Motortype: 1.4 mpi AKK

- auto start goed (joepie).
- Na de start loopt hij stationair slecht (beroerd) en slaat dan af.
- Auto is rijdbaar maar moet constant hoog in de toeren gehouden worden en slaat af bij zakken van de toeren naar stilstaan (stationair).
- Bij vollast (gas geven) houdt hij tussen de 1000/2000 toeren in en gaat er bij doortrappen daarna wel weer vandoor.
- oja voordat hij uitvalt of slecht gaat lopen ploft de uitlaat en hapt hij (soort van) naar lucht.

reeds bekeken;
- gasklephuis (bovenkant en onderkant gereinigd, was niet super smerig)
- accu ontkoppelt (resetten gasklephuis)
- brandstof toevoer naar brandstof rail bekeken maar geeft voldoende druk.
- Aangezien hij vlot start lijken de bougies in orde.

Ik zit zelf nog te denken aan bobine, bougies, bougiekabels of KVS sensor (motortemp. sensor).
Het kan ook nog een misfire zijn op 1 van de cilinders, maar daar heb ik te weinig ervaring mee.


Heeft iemand ervaring met boven beschreven symptomen voordat ik lukraak dingen begin te vervangen.
Alvast bedankt.
Seat Arosa 1.4 8v mpi (Mk1AKK)
Fiat Grande Punto (1.4 16v)
Mercedes C43 AMG (W202)

Mercedesfreak met arosa/lupo besmetting!
firewalker25
Newbee
 
Berichten: 46
Geregistreerd: 10 feb 2016 22:52:40
Woonplaats: Hoofddorp

Keer terug naar Techniek & Onderhoud

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten

cron