motor slaat soms af

Alle informatie omtrent de Lupo & Arosa op technisch grondvlak

Moderators: DaveyK, red lupo, Coleta, MeerArosa, H A N S

motor slaat soms af

Berichtdoor lionart » 11 okt 2018 09:13:33

Sinds enige tijd heb ik het probleem dat ik met mijn auto bijvoorbeeld als ik van de snelweg kom (maar ook van andere lagere snelheidswegen)
en dat na het intrappen van de koppeling de motor afslaat.
Laatst had ik het trouwens ook toen ik voor school stond te wachten (stationair) op mijn dochter.

Symptomen:
motor valt uit, geen lampjes die eerst gaan branden
motor valt niet direct daarna weer te starten.
na een minuutje wachten, start de motor weer en loopt weer als een zonnetje
loopt wel netjes stationair
temp komt netjes op
motor houdt niet in bij het optrekken
ANWB heeft reeds 2 keer de motor uitgelezen echter geen meldingen gezien (geen waarschuwingen of errors)
het euvel is niet constant en er ik kan niet achterhalen wat het nu triggered.
luchtfilters reeds vervangen

Heeft iemand een idee wat dit zou kunnen zijn?
lionart
Nieuw lid
 
Berichten: 2
Geregistreerd: 11 okt 2018 08:55:25

Re: motor slaat soms af

Berichtdoor sleutelaar » 27 okt 2018 13:47:51

Hoor je de soms ploffen uit de uitlaat komen als hij stationair loopt?

Dat had ik.
Bleek toen dat het gashuis smerig was (met korte spray pulsen remmenreiniger schoongemaakt) en er zaten 2 van de 4 MP-injectoren dicht te zitten.
Ik heb de ruitenwissers er maar af gehaald, dan kan de politie er ook geen bekeuring er meer onder stoppen :)
Avatar gebruiker
sleutelaar
Nieuw lid
 
Berichten: 13
Geregistreerd: 12 jan 2017 20:58:06


Keer terug naar Techniek & Onderhoud

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 6 gasten